Вијести

У ТУЖИЛАШТВУ БиХ ОДРЖАВА СЕ РАДИОНИЦА О ПРОЦЕСУИРАЊУ ЗЛОЧИНА ПРОТИВ ЧОВЈЕЧНОСТИ

13.11.2019. 14:07

Радионица се одржава у организацији Мисије ОЕБС-а у БиХ, трајаће укупно 4 дана, а учествоваће више од 60 учесника, тужилаца и стручног особља Посебног одјела за ратне злочине.

У ТУЖИЛАШТВУ БиХ ОДРЖАВА СЕ РАДИОНИЦА О ПРОЦЕСУИРАЊУ ЗЛОЧИНА ПРОТИВ ЧОВЈЕЧНОСТИ

Радионица на тему процесуирања злочина против човјечности резултат је сарадње Мисије ОЕБС-а и Тужилаштва БиХ, а у оквиру пројекта Унапређење процесуирања предмета ратних злочина.

У оквиру радионице ангажовани су међународни експерти из ове области, који су били дугогодишњи службеници у Тужилаштву при МКСЈ-у или адвокати у поступцима пред Хашким трибуналом.

Главна тужитељка, Гордана Тадић, посјетила је и поздравила учеснике радионице који ће у групама, са међународним стручњацима из ове области, разговарати о елементима процесуирања злочина против човјечности, као сложених предмета међународног хуманитарног права, као и питањима повезаним са командном одговорношћу, те процесуирању удруженог злочиначког подухвата.

Тужилаштво БиХ и Мисија ОЕБС-а у БиХ имају добру и активну сарадњу у више сегмената, кроз пројекте који се односе на рад на предметима ратних злочина, као и у другим областима.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba