Vijesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA ZA KORUPTIVNO KRIVIČNO DJELO PROTIV OFICIRA ORUŽANIH SNAGA BiH

06.11.2019. 11:33

Optuženi Mićivoda Ramiz (1969) tereti se da je počinio krivično djelo zloupotrebe položaja ili ovlaštenja iz člana 220. stav 1. KZ-a BiH.

PODIGNUTA OPTUŽNICA ZA KORUPTIVNO KRIVIČNO DJELO PROTIV OFICIRA ORUŽANIH SNAGA BiH

Tužilac Tužilaštva BiH, nakon provedene istrage i prikupljenih dokaza, podigao je optužnicu protiv:

-      Mićivoda Ramiza, rođenog 03.01.1969. godine u Goraždu, uposlenog u OS BiH.

Optuženi se tereti da je, u svojstvu aktivne vojne osobe, u činu pukovnika OS BiH, zaduženog za civilno-vojnu saradnju u brigadi taktičke podrške u kasarni Rajlovac, zloupotrijebio svoj službeni položaj, kako bi sebi pribavio nezakonitu imovinsku korist.

On se tereti da je, koristeći svoj položaj, zahtijevao i dobio novac od osoba koje se bave poljoprivredom i koriste zemljište u blizini kasarne Rajlovac, kako bi im dopustio da koriste zemljište u vlasništvu OS BiH, za čije izdavanje i naplaćivanje nije ovlašten.

Prema navodima optužnice, optuženi se sastajao sa oštećenima i zahtijevao novac, te je u dva navrata od oštećenih na dogovorenom mjestu preuzeo novac.

Optuženi se tereti da je kao službena osoba u institucijama BiH prekoračio granice svojih službenih ovlaštenja te pribavio sebi protivpravnu imovinsku korist i drugom nanio štetu te na taj način počinio krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 220. stav 1. KZ-a BiH.

 


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba