Вијести

ЗАЈЕДНИЧКИМ РАДОМ У ОКВИРУ ПРЕДМЕТА “TERRA” ПРОНАЂЕНО ТИЈЕЛО НЕСТАЛОГ ЛИЦА НА ПАЛАМА

05.11.2019. 13:01

На мјесту ексхумације налази се истражилац Тужилаштва БиХ који руководи ексхумацијом и координише рад овлаштених службених лица.

 

ЗАЈЕДНИЧКИМ РАДОМ У ОКВИРУ ПРЕДМЕТА “TERRA” ПРОНАЂЕНО ТИЈЕЛО НЕСТАЛОГ ЛИЦА НА ПАЛАМА

На локалитету Радоњићи у општини Пале, данас је уз наредбу Суда БиХ а под надзором Тужилаштва БиХ, почео процес ексхумације, приликом којег су пронађени посмртни остаци једног НН лица.

На мјесту догађаја присутна су стручна лица из Института за нестала лица (ИНЛ) БиХ, Института за судску медицину Универзитета у Сарајеву, форензичар Међународне комисије за нестала лица (ICMP) те полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту-SIPA и МУП-а РС ПУ Источно Сарајево, који обезбјеђују локацију ексхумације.

Након ископавања, посмртни остаци биће упућени на даљу обраду и утврђивање идентитета путем ДНК анализе, како би се утврдио идентитет лица којем припадају пронађени посмртни остаци.

Данашњи проналазак посмртних остатака резултат је заједничког рада Тужилаштва БиХ, Државне агенције за истраге и заштиту-SIPA и Института за нестала лица (ИНл) БиХ, у оквиру предмета под називом “Terra”, који се води у Тужилаштву БиХ, са циљем да се заједничком размјеном информација и аналитичких података дође до информација о локацијама на којима се налазе посмртни остаци лица несталих у протеклом рату.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba