Вијести

ГЛАВНА ТУЖИТЕЉКА ТУЖИЛАШТВА БиХ НА МЕЂУНАРОДНОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ ВИСОКОГ НИВОА О БОРБИ ПРОТИВ КОРУПЦИЈЕ

05.11.2019. 11:49

Конференција се одржава у Београду, уз подршку Европске уније.

ГЛАВНА ТУЖИТЕЉКА ТУЖИЛАШТВА БиХ НА МЕЂУНАРОДНОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ ВИСОКОГ НИВОА О БОРБИ ПРОТИВ КОРУПЦИЈЕ

Главна тужитељка Тужилаштва БиХ Гордана Тадић, заједно са члановима делегације из Босне и Херцеговине, учествује на конференцији о спречавању и борби против корупције на подручју Западног Балкана и Југоисточне Европе.

Централне теме конференције односе се на механизме и методе борбе против корупције, могућности и инструменте регионалне и међудржавне сарадње, начине за јачање транспарентности и одговорности, као и промовисање ближе сарадње и заједничког дјеловања између институција задужених за борбу против корупције.

Учесници конференције размјењиваће искуства о новим истражним механизмима, проактивном приступу и међународној сарадњи у процесуирању предмета корупције, размјени искустава из судске праксе, као и другим битним темама у овој области.

Панели и интерактивне радионице обухватиће и теме о надлежности државних органа у спречавању корупције, улогама организација цивилног друштва и НВО сектора у овој области, као и кориштењу савремених технологија у откривању корупције.

На међународној антикорупцијској конференцији учествују тужиоци, министри правде, као и шефови државних органа ангажованих у спречавању и сузбијању корупције из Албаније, Аустрије, Босне и Херцеговине, Бугарске, Хрватске, Чешке, Мађарске, Италије, Црне Горе, Сјеверне Македоније, Румуније, Србије, Словачке, Словеније и Турске.

Конференцију организује Министарство правде Р Србије, уз подршку пројекта - Спречавање и борба против корупције, који финансира Европска унија.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba