Вијести

У ПРЕДМЕТУ ЗА КРИЈУМЧАРЕЊЕ ЉУДИ ОПТУЖЕНИ ПРИЗНАЛИ КРИВИЦУ

01.11.2019. 11:34

Споразумним признањима предмет се у потпуности завршава.

У ПРЕДМЕТУ ЗА КРИЈУМЧАРЕЊЕ ЉУДИ ОПТУЖЕНИ ПРИЗНАЛИ КРИВИЦУ

Споразум о признању кривице са тужиоцем из Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ, у присуству адвоката,  склопили су оптужени:

-      Cicio Danut-Ovidel (1996) и Cozma Denisa-Daniela (2001), рођени у Negresti-Oas, Румунији, настањени у Mauell, Републици Француској, држављани Румуније, налазе се у притвору.

Оптужени су признали да су 01. октобра ове године, ради остваривања незаконите имовинске користи, у пртљажнику путничког моторног возила, незаконито покушали превести преко државне границе из БиХ у Р Хрватску два лица са подручја Пакистана, у чему су откривени и спријечени од стране полицијских службеника на граничном прелазу Изачић.

У складу са споразумима за оптужене је предложена, као главна казна, казна затвора у трајању од 2 (двије) године, која се неће извршити уколико оптужени у року од 3 (три) године не почине ново кривично дјело, као и споредна новчана казна оптуженом Cicio Danut-Ovidelu у износу од 10.000 КМ, а у износу од 8.000 КМ оптуженој Cozma Denisa-Danieli.

Споразумима су се оптужени обавезали да плате цјелокупан износ новчаних казни, а прије изрицања пресуде Суда БиХ.  

Предложене казне су у складу са улогом и одговорношћу оптужених и тежини почињеног кривичног дјела.

Потписивањем споразумног признања, оптужени се одричу права на суђење и права на жалбу на пресуду коју им, на основу споразума, изрекне Суд БиХ.

Споразуми су прослијеђени Суду БиХ.

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba