Vijesti

SASTANAK TADIĆ-BRAMMERTZ ODRŽAN U TUŽITELJSTVU BiH

28.10.2019. 18:09

Središnje teme sastanka odnosile su se na procesuiranje predmeta Kategorije 2, proslijeđenih iz Tužiteljstva MKSJ/MRMKS-a, regionalnu suradnju u borbi protiv nekažnjivosti ratnih zločina i procesuiranje predmeta protiv osoba visoke razine odgovornosti protiv kojih je optužnice, u predmetima Kategorije 2, podiglo Tužiteljstvo BiH, a koje se nalaze u susjednim zemljama.

SASTANAK TADIĆ-BRAMMERTZ ODRŽAN U TUŽITELJSTVU BiH

Glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH, Gordana Tadić, sa svojim suradnicima, sastala se sa glavnim tužiteljem pri MRMKS-u, Sergeom Brammertzom i njegovim timom.

Na sastanku je razgovarano o procesuiranju predmeta Kategorije 2 koji su proslijeđeni iz Haškog tribunala, a koji se procesuiraju nakon podignutih optužnica u Tužiteljstvu BiH, kao i mogućnostima prijenosa predmeta Kategorije 2 u Hrvatsku i Srbiju, radi otklanjanja zastoja u procesuiranju zbog nedostupnosti optuženih, kako bi se procesuirali pod nadzorom Tužiteljstva pri MRMKS-u.

Također, na sastanku je razgovarano i o prijenosu predmeta iz Tužiteljstva BiH prema pravosudnim institucijama oba entiteta i Brčko distrikta BiH, tekućim i planiranim aktivnostima Tužiteljstva BiH u 2019. godini, budućim sastancima glavnih tužitelja regiona, te aktivnostima na ekshumacijama i potragama za nestalim osobama.

Tužiteljstvo BiH je iskazalo potrebu za unaprjeđenjem suradnje sa MRMKS-om u budućnosti, uključujući, između ostalog, i organiziranje obuka i razmjene iskustava između dvaju tužiteljstava.

Tužiteljstvo MRMKS-a i Tužiteljstvo BiH održavaju redovite radne sastanke sa ciljem što učinkovitijeg procesuiranja predmeta ratnih zločina, borbe protiv nekažnjivosti ratnih zločina, kao i ulaganja dodatnih napora u procesu traženja i identifikacije nestalih osoba.

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba