Вијести

НА АЕРОДРОМУ САРАЈЕВО ЛИШЕН СЛОБОДЕ ОСУМЊИЧЕНИ ЗА ЗЛОЧИН ПРОТИВ ЧОВЈЕЧНОСТИ

24.10.2019. 11:38

По налогу тужиоца из Посебног одјела за ратне злочине, након депортације из САД-а, слободе је лишен Тришић Милан (1963), осумњичен за злочин против човјечности на подручју Братунца 1992. године.

НА АЕРОДРОМУ САРАЈЕВО ЛИШЕН СЛОБОДЕ ОСУМЊИЧЕНИ ЗА ЗЛОЧИН ПРОТИВ ЧОВЈЕЧНОСТИ

По налогу тужиоца из Посебног одјела за ратне злочине, полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту-SIPA, уз припаднике Граничне полиције БиХ, лишили су слободе осумњиченог:

-      Тришић Милана, рођеног 1963. године у Братунцу.

Осумњичени је под истрагом Посебног одјела за ратне злочине и осумњичен је да је као припадник ВРС на подручју Братунца, током 1992. године, починио злочин против човјечности над жртвама бошњачке националности, који се односи на прогон, у вези са злочинима убиства, присилног нестанка, незаконитог затварања, мучења и злостављања, као и присилног пресељења већег броја жртава.

Током истраге дошло се до сазнања да осумњичени живи на подручју САД-а, након чега је остварена сарадња са партнерским институцијама у САД-у.

Након лишења слободе, осумњичени ће бити предат поступајућем тужиоцу који ће испитати осумњиченог, те након тога одлучити о даљим активностима у предмету.

Осумњичени је под истрагом због кривичног дјела злочини против човјечности из члана 172. КЗ-а БиХ.

Тужилаштво БиХ предузима интензивне активности на идентифицирању, лоцирању и процесуирању лица осумњичених за ратне злочине које се налазе у иностранству.

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba