Вијести

ПРЕДЛОЖЕНО ОДРЕЂИВАЊЕ ПРИТВОРА ЗА ТРИФУНОВИЋ МИЛАДИНА (1956), ОСУМЊИЧЕНОГ ЗА ЗЛОЧИН ПРОТИВ ЧОВЈЕЧНОСТИ

24.10.2019. 11:35

Притвор је предложен због опасности од бјекства осумњиченог, с обзиром на посједовање двојног држављанства и пријављеног пребивалишта у Р Србији, а с обзиром и на тежину кривичног дјела за које се сумњичи, те запријећену казну за ово кривично дјело од најмање 10 година затвора или дуготрајног затвора.

ПРЕДЛОЖЕНО ОДРЕЂИВАЊЕ ПРИТВОРА ЗА ТРИФУНОВИЋ МИЛАДИНА (1956), ОСУМЊИЧЕНОГ ЗА ЗЛОЧИН ПРОТИВ ЧОВЈЕЧНОСТИ

Након испитивања осумњиченог, поступајући тужилац Посебног одјела за ратне злочине упутио је према Суду БиХ приједлог за одређивање мјере притвора за осумњиченог Трифуновић Миладина, лишеног слободе због истраге за злочине против човјечности почињене током 1992. године, над жртвама бошњачке националности са подручја Вогошће и Илијаша.

Мјера притвора предложена је из разлога описаних у члану 172. став 1. тачка а) ЗКП-а БиХ, односно због опасности од бјекства осумњиченог, с обзиром да је утврђено да осумњичени посједује држављанство Р Србије као и пријављено пребивалише у Србији, а с обзиром и на тежину кривичног дјела за које се сумњичи, те запријећену казну за ово кривично дјело од најмање 10 година затвора или дуготрајног затвора.

Приједлог за одређивање мјере притвора упућен је Суду БиХ.

 

 

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba