Вијести

ПРЕДСТАВНИК ТУЖИЛАШТВА БиХ УЧЕСТВОВАО НА РЕГИОНАЛНОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ О МЕДИЈСКОМ ИЗВЈЕШТАВАЊУ О ПРЕДМЕТИМА РАТНИХ ЗЛОЧИНА

17.10.2019. 10:55

На скупу који је окупио представнике медија, НВО сектора као и представнике жртава и оштећених,  портпароли тужилаштава из БиХ, Хрватске, Србије и Канцеларије МРМКС-а, говорили су о раду и активностима усмјереним на информисање медија и јавности о раду тужилаштава на предметима ратних злочина.

ПРЕДСТАВНИК ТУЖИЛАШТВА БиХ УЧЕСТВОВАО НА РЕГИОНАЛНОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ О МЕДИЈСКОМ ИЗВЈЕШТАВАЊУ О ПРЕДМЕТИМА РАТНИХ ЗЛОЧИНА

Регионални семинар о извјештавању са суђења за ратне злочине и другим темама транзиционе правде одржан је у Београду, у организацији Развојног програма Уједињених нација (UNDP), Балканске истраживачке новинарске мреже БИРН, а уз подршку Владе Велике Британије. 

На семинару је разговарано о активностима правосудних институција усмјереним на комуникацију и сарадњу са медијима, грађанима и НВО сектором, а званичници тужилаштава из земаља региона представили су рад својих институција у овом сегменту.

Портпарол и руководилац Одјела за односе с јавношћу Тужилаштва БиХ, Борис Грубешић, говорио је о напорима и активностима које тужилаштво предузима да би на што бољи начин информисало јавност и медије о раду ове институције. 

Истакнуто је да Тужилаштво БиХ, на годишњем нивоу, има највећи број објава и информација о предметима ратних злочина, што је резултат постојања подигнутих оптужница за ратне злочине против више од 850 лица, које је у свом раду подигло Тужилаштво БиХ, као и великог броја суђења која су у току.

Током овог сусрета, новинари из земаља региона су са представницима правосудних институција, невладиног сектора, као и представницима жртава и оштећених, имали прилику разговарати о активностима из свакодневне праксе у извјештавању о предметима ратних злочина и модалитетима за побољшање сарадње у будућности.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba