Вијести

ГЛАВНА ТУЖИТЕЉКА САСТАЛА СЕ СА ПРЕДСТАВНИЦИМА ПРОЈЕКТА EU4JUSTICE

11.10.2019. 15:32

Централне теме састанка односиле су се на сарадњу у оквиру размјене искустава и специјалистичких обука у борби против међународног, организованог и финансијског криминала и корупције.

ГЛАВНА ТУЖИТЕЉКА САСТАЛА СЕ СА ПРЕДСТАВНИЦИМА ПРОЈЕКТА EU4JUSTICE

Главна тужитељка Тужилаштва БиХ, Гордана Тадић, са својом замјеницом, тужиоцима и сарадницима, састала се са представницима пројекта EU4JUSTICE, Renaudom Van Ruymbekeom, бившим француским истражним судијом специјализованим за сложене случајеве финансијског криминала и корупције на високом нивоу као експертом пројекта EU4JUSTICE и водитељицом пројекта у БиХ Isabelle Arnal.

Реализовање радног састанка одржано је у оквиру пројекта EU4JUSTICE - “Подршка борби против организираног криминала и корупције у БиХ”.

Главна тужитељка Тадић је са представницима пројекта разговарала о проведеним специјалистичким  обукама у оквиру пројекта  и четвородневне радионице на тему "Стратегије и кључни алати у истрази комплексних финансијских и привредних случајева". 

Такође, разговарано је и о активностима Тужилаштва БиХ у борби против организованог криминала, финансијског криминала и корупције, као и резултатима учествовања тужилаштва у међународним операцијама, у оквиру сарадње са партнерским институцијама у иностранству, као и сарадњи у оквиру асоцијације EUROJUST и других надлежних институција.   

Званичници тужилаштва разговарали су са експертом и водитељицом пројекта о модалитетима размјене најбољих искустава и пракси током реализације двогодишњег пројекта.

С обзиром да је за рад на овим предметима изузетно битна брза и експедитивна међународна сарадња, на састанку је разговарано о модалитетима сарадње у будућности. 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba