Vijesti

GLAVNA TUŽITELJICA SASTALA SE SA PREDSTAVNICIMA PROJEKTA EU4JUSTICE

11.10.2019. 15:32

Središnje teme sastanka odnosile su se na suradnju u okviru razmjene iskustava i specijalističkih obuka u borbi protiv međunarodnog, organiziranog i financijskog kriminala i korupcije.

GLAVNA TUŽITELJICA SASTALA SE SA PREDSTAVNICIMA PROJEKTA EU4JUSTICE

Glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH, Gordana Tadić, sa svojom zamjenicom, tužiteljima i suradnicima, sastala se sa predstavnicima projekta EU4JUSTICE, Renaudom Van Ruymbekeom, bivšim francuskim istražnim sucem specijaliziranim za složene slučajeve financijskog kriminala i korupcije na visokoj razini kao ekspertom projekta EU4JUSTICE i voditeljicom projekta u BiH Isabelle Arnal.

Realiziranje radnog sastanka održano je u okviru projekta EU4JUSTICE - “Podrška borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije u BiH”.

Glavna tužiteljica Tadić je sa predstavnicima projekta razgovarala o provedenim specijalističkim  obukama u okviru projekta  i četvorodnevne radionice na temu "Strategije i ključni alati u istrazi kompleksnih finansijskih i privrednih slučajeva". 

Također, razgovarano je i o aktivnostima Tužiteljstva BiH u borbi protiv organiziranog kriminala, financijskog kriminala i korupcije, kao i rezultatima sudjelovanja tužiteljstva u međunarodnim operacijama, u okviru suradnje sa partnerskim institucijama u inozemstvu, kao i suradnji u okviru asocijacije EUROJUST i drugih nadležnih institucija.   

Dužnosnici tužiteljstva razgovarali su sa ekspertom i voditeljicom projekta o modalitetima razmjene najboljih iskustava i praksi tijekom realizacije dvogodišnjeg projekta.

S obzirom da je za rad na ovim predmetima izuzetno bitna brza i ekspeditivna međunarodna suradnja, na sastanku je razgovarano o modalitetima suradnje u budućnosti. 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba