Vijesti

PREDLOŽENA MJERA PRITVORA ZA OSOBU OSUMNJIČENU ZA KRIJUMČARENJE MOTORNIH VOZILA

09.10.2019. 09:09

Mjera pritvora predložena je zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog, ali i zbog opravdane sumnje da bi osumnjičeni, ukoliko bi se našao na slobodi, ponovo izvršio isto ili slično kazneno djelo koje mu se stavlja na teret.

 

PREDLOŽENA MJERA PRITVORA ZA OSOBU OSUMNJIČENU ZA KRIJUMČARENJE MOTORNIH VOZILA

Nakon ispitivanja osumnjičenog, postupajući tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za Avdu Burekovića,  rođenog 1970. godine u Zenici, državljanina BiH i Velike Britanije.

Osumnjičeni je pod istragom Tužiteljstva BiH  i osumnjičen je da je s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi,  kao državljanin Velike Britanije, duže vremensko razdoblje, preko međunarodnih graničnih prijelaza dovezao veći broj motornih vozila na teritorij BiH, te potom vozila prodavao na autootpadima i za nenaplaćene zakonske pristojbe za uvoz vozila oštetio državu BiH, te je osumnjičen za izvršenje kaznenog djela krijumčarenje iz članka 214. stavak 2. u svezi sa stavkom 1. KZ-a BiH, a sve u svezi sa člankom 54. istog Zakona.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba