Vijesti

SPORAZUMNO PRIZNANJE KRIVNJE DRUGOOPTUŽENOG U PREDMETU KLEMENT BARBIĆ I DR.; PREDLOŽENA KAZNA ZATVORA I NOVČANA KAZNA

03.10.2019. 12:00

U okviru predmeta Tužiteljstva BiH, optuženi za izvršeno kazneno djelo organizirani kriminal u svezi sa drugim kaznenim djelima financijskog kriminala i krivotvorenja isprave, u cijelosti je sporazumno priznao krivnju.

 

SPORAZUMNO PRIZNANJE KRIVNJE DRUGOOPTUŽENOG U PREDMETU KLEMENT BARBIĆ I DR.; PREDLOŽENA KAZNA ZATVORA I NOVČANA KAZNA

Valentino Barbić, rođen 1982. godine u Sarajevu, državljanin Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, optužen u okviru predmeta organiziranog kriminala, u nazočnosti odvjetnika sporazumno je u cijelosti priznao krivnju za navedena kaznena djela.

Optuženi je u cijelosti priznao svoje sudjelovanje u organiziranoj kriminalnoj skupini, koja je krivotvorenjem dokumentacije vršila fiktivnu nabavu raznih mašina za koje su nezakonito prijavljivali povrat ulaznog PDV-a, kao i fiktivno prijavljivali krađe te prijevarom naplaćivali visoke sume osiguranja, čime su ostvarivali nezakonitu imovinsku korist te su oštetili više lizing kuća i osiguravajućih društava.

Sukladno sporazumu, tužitelj i optuženi su suglasni da Sud BiH izrekne optuženom, kao glavnu kaznu, kaznu zatvora u trajanju od 1 (jedne) godine, kao i sporednu novčanu kaznu od 60.000 KM.

Predložena kazna sukladna je ulozi optuženog u izvršenju kaznenih djela.

Sporazum je proslijeđen Sudu BiH.

 

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba