Вијести

ГЛАВНА ТУЖИТЕЉКА САСТАЛА СЕ СА ПРЕДСТАВНИЦИМА ПРОЈЕКТА EU4JUSTICE

02.10.2019. 15:22

Главна тужитељка Тужилаштва БиХ, Гордана Тадић, заједно са сарадницима састала се са г. Bernardom Legrasom, вишим водитељем пројекта EU4JUSTICE и његовим сарадницима.

ГЛАВНА ТУЖИТЕЉКА САСТАЛА СЕ СА ПРЕДСТАВНИЦИМА ПРОЈЕКТА EU4JUSTICE

Пројекат EU4JUSTICE у Босни и Херцеговини имплементира проведбени пројекат Министарства правде Републике Француске задужен за међународну правосудну сарадњу - GIP Justice Coopération Internationale (JCI), уз финансијску подршку Европске уније.

Циљ пројекта је унапређење сарадње између свих тужилаштава и надлежних полицијских агенција у Босни и Херцеговини.  Активности се проводе са циљем подршке водећој улози тужилаца у истрагама кроз размјене искустава свих кључних партнера, те упознавање са ЕУ стандардима и праксама.

У разговору је посебан нагласак стављен на искуства у примјени тужилачког система за управљање предметима (TCMS) и сагледавања могућности побољшања истог како би се обезбиједило ефикасније управљање предметима.

Истакнута је спремност за даље интензивирање сарадње у оквиру овог пројекта који је значајан за јачање капацитета тужилаштава у БиХ.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba