Vijesti

GLAVNA TUŽITELJICA SASTALA SE SA PREDSTAVNICIMA PROJEKTA EU4JUSTICE

02.10.2019. 15:22

Glavna tužiteljica Tužilaštva BiH, Gordana Tadić, zajedno sa saradnicima sastala se sa g. Bernardom Legrasom, višim voditeljem projekta EU4JUSTICE i njegovim saradnicima.

GLAVNA TUŽITELJICA SASTALA SE SA PREDSTAVNICIMA PROJEKTA EU4JUSTICE

Projekat EU4JUSTICE u Bosni i Hercegovini implementira provedbeni projekat Ministarstva pravde Republike Francuske zadužen za međunarodnu pravosudnu saradnju - GIP Justice Coopération Internationale (JCI), uz finansijsku podršku Evropske unije.

Cilj projekta je unapređenje saradnje između svih tužilaštava i nadležnih policijskih agencija u Bosni i Hercegovini.  Aktivnosti se provode sa ciljem podrške vodećoj ulozi tužilaca u istragama kroz razmjene iskustava svih ključnih partnera, te upoznavanje sa EU standardima i praksama.

U razgovoru je poseban naglasak stavljen na iskustva u primjeni tužilačkog sistema za upravljanje predmetima (TCMS) i sagledavanja mogućnosti poboljšanja istog kako bi se obezbijedilo efikasnije upravljanje predmetima.

Istaknuta je spremnost za dalje intenziviranje saradnje u okviru ovog projekta koji je značajan za jačanje kapaciteta tužilaštava u BiH.

 


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba