Вијести

САСТАНАК УДАРНЕ ГРУПЕ ЗА БОРБУ ПРОТИВ ТЕРОРИЗМА ОДРЖАН У ТУЖИЛАШТВУ БиХ

17.09.2019. 13:47

Централне теме састанка односиле су се на разматрање тренутног стања и будућих активности, у вези повратка држављана БиХ са страних ратишта.

САСТАНАК УДАРНЕ ГРУПЕ ЗА БОРБУ ПРОТИВ ТЕРОРИЗМА ОДРЖАН У ТУЖИЛАШТВУ БиХ

У Тужилаштву БиХ одржан је састанак Ударне групе за борбу против тероризма и јачања способности за борбу против тероризма, којим је предсједавала главна тужитељка Тужилаштва БиХ Гордана Тадић. На састанку су учествовали директори и званичници државних и ентитетских полицијских агенција, као и Брчко дистрикта БиХ, затим званичници тужилаштава БиХ, ентитета и Брчко дистрикта, као и безбједносних агенција и агенција за провођење закона.

Централне теме састанка односиле су се на анализу ситуације у вези повратка држављана БиХ са страних ратишта, те њиховог прихватања и процесуирања у БиХ, као и будућих корака и активности које ће предузети агенције за провођење закона, а које су нужне за реализацију овог процеса.

Тужилаштво БиХ, заједно са партнерским полицијским и безбједносним агенцијама из БиХ и иностранства, наставља предузимати интензивне активности на откривању, спречавању и процесуирању кривичних дјела тероризма, у којима све институције учествују у складу са својим надлежностима, што је и став Ударне групе.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba