Vijesti

SASTANAK UDARNE GRUPE ZA BORBU PROTIV TERORIZMA ODRŽAN U TUŽITELJSTVU BiH

17.09.2019. 13:47

Središnje teme sastanka odnosile su se na razmatranje trenutnog stanja i budućih aktivnosti, u svezi povratka državljana BiH sa stranih ratišta.

SASTANAK UDARNE GRUPE ZA BORBU PROTIV TERORIZMA ODRŽAN U TUŽITELJSTVU BiH

U Tužiteljstvu BiH održan je sastanak Udarne grupe za borbu protiv terorizma i jačanja sposobnosti za borbu protiv terorizma, kojim je predsjedavala glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH Gordana Tadić. Na sastanku su sudjelovali ravnatelji i dužnosnici državnih i entitetskih policijskih agencija, kao i Brčko distrikta BiH, zatim dužnosnici tužiteljstava BiH, entiteta i Brčko distrikta, kao i sigurnosnih agencija i agencija za provedbu zakona.

Središnje teme sastanka odnosile su se na analizu situacije u svezi povratka državljana BiH sa stranih ratišta, te njihovog prihvatanja i procesuiranja u BiH, kao i budućih koraka i aktivnosti koje će poduzeti agencije za provedbu zakona, a koje su nužne za realizaciju ovog procesa.

Tužiteljstvo BiH, zajedno sa partnerskim policijskim i sigurnosnim agencijama iz BiH i inozemstva, nastavlja poduzimati intenzivne aktivnosti na otkrivanju, sprječavanju i procesuiranju kaznenih djela terorizma, u kojima sve institucije sudjeluju sukladno svojim nadležnostima, što je i stav Udarne grupe.

 

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba