Vijesti

SASTANAK UDARNE GRUPE ZA BORBU PROTIV TERORIZMA ODRŽAN U TUŽILAŠTVU BiH

17.09.2019. 13:47

Centralne teme sastanka odnosile su se na razmatranje trenutnog stanja i budućih aktivnosti, u vezi povratka državljana BiH sa stranih ratišta.

SASTANAK UDARNE GRUPE ZA BORBU PROTIV TERORIZMA ODRŽAN U TUŽILAŠTVU BiH

U Tužilaštvu BiH održan je sastanak Udarne grupe za borbu protiv terorizma i jačanja sposobnosti za borbu protiv terorizma, kojim je predsjedavala glavna tužiteljica Tužilaštva BiH Gordana Tadić. Na sastanku su sudjelovali direktori i zvaničnici državnih i entitetskih policijskih agencija, kao i Brčko distrikta BiH, zatim zvaničnici tužilaštava BiH, entiteta i Brčko distrikta, kao i sigurnosnih agencija i agencija za provođenje zakona.

Centralne teme sastanka odnosile su se na analizu situacije u vezi povratka državljana BiH sa stranih ratišta, te njihovog prihvatanja i procesuiranja u BiH, kao i budućih koraka i aktivnosti koje će preduzeti agencije za provođenje zakona, a koje su nužne za realizaciju ovog procesa.

Tužilaštvo BiH, zajedno sa partnerskim policijskim i sigurnosnim agencijama iz BiH i inostranstva, nastavlja preduzimati intenzivne aktivnosti na otkrivanju, sprečavanju i procesuiranju krivičnih djela terorizma, u kojima sve institucije sudjeluju u skladu sa svojim nadležnostima, što je i stav Udarne grupe.

 

 


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba