Vijesti

GLAVNA TUŽITELJICA, GORDANA TADIĆ, SUDJELOVALA NA SASTANKU STRATEŠKOG FORUMA ZA SURADNJU TUŽITELJSTAVA I POLICIJSKIH AGENCIJA U BiH

16.09.2019. 16:12

Uspješna suradnja ključna za učinkovitu borbu protiv svih oblika kriminala.

GLAVNA TUŽITELJICA, GORDANA TADIĆ, SUDJELOVALA NA SASTANKU STRATEŠKOG FORUMA ZA SURADNJU TUŽITELJSTAVA I POLICIJSKIH AGENCIJA U BiH

Tužiteljstvo Brčko distrikta BiH domaćin je dvodnevnog sastanka Strateškog foruma za suradnju tužiteljstava i policijskih agencija u BiH, koji je započeo danas, 16. rujna, u Brčkom.

Strateški forum, koji  je već do sada značajno doprinio jačanju  suradnje tužiteljstava i policijskih agencija u BiH, održava se po 16-i  put, a tematski  je posvećen  kapacitetima institucija i tekućim pitanjima za rad na predmetima ratnih zločina, te procesuiranju predmeta korupcije i organiziranog kriminala, što je kontinuirana tema Strateškog foruma. Glavni tužitelj Tužiteljstva Brčko distrikta BiH, Zekerija Mujkanović, rukovodio je današnjim sastankom na kojem su, ispred tužiteljske komponente,  sudjelovali  glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH Gordana Tadić, v.d. glavnog tužitelja Federalnog tužiteljstva FBiH Tihomir Jurko i glavni tužitelj Republičkog javnog tužiteljstva RS-a Mahmut Švraka. Učešće na sastanku uzeli su i rukovoditelji policijskih agencija u BiH - ravnatelj Državne agencije za istrage i zaštitu Perica Stanić, ravnatelj Policije RS-a Darko Ćulum, šef  Policije Brčko distrikta BiH Goran Pisić i glavni inspektor – načelnik terenskog ureda Sarajevo Federalne uprave  policije Mustafa Hujdurović.

Sastanak Strateškog foruma, koji se nastavlja sutra, dio je aktivnosti koje provodi VSTV u okviru projekta „Jačanje tužilačkih kapaciteta u sistemu krivičnog pravosuđa“, uz financijsku potporu Vlade Švicarske i Vlade Kraljevine Norveške.

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba