Vijesti

OPTUŽENI ZA NEOVLAŠTENI PROMET OPOJNIH DROGA SPORAZUMNO PRIZNAO KRIVNJU; PREDLOŽENA ZATVORSKA KAZNA U TRAJANJU OD DVIJE I POL GODINE

21.08.2019. 11:23

Optuženi za kazneno djelo neovlašteni promet opojnim drogama iz članka 195. stavak 1. KZ-a BiH, priznao je krivnju i sa tužiteljem iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH, u nazočnosti odvjetnika, potpisao sporazum o priznanju krivnje.

OPTUŽENI ZA NEOVLAŠTENI PROMET OPOJNIH DROGA SPORAZUMNO PRIZNAO KRIVNJU; PREDLOŽENA ZATVORSKA KAZNA U TRAJANJU OD DVIJE I POL GODINE

Krivnju je priznao optuženi Marko Krizmanić rođen 1974. godine u Lincu, Republika Austrija,  državljanin Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Optuženi je u cijelosti priznao krivnju za krijumčarenje oko 25 kilograma opojne droge marihuana. Droga je otkrivena i zaplijenjena na graničnom prijelazu Gradiška, a krijumčarenje je izvršeno u posebno napravljenoj pregradi u automobilu.

Tužiteljstvo za optuženog predlaže izricanje kazne zatvora u trajanju od dvije (2) godine i šest (6) mjeseci,  kao i izricanje mjere sigurnosti oduzimanje predmeta korištenih u izvršenju predmetnog kaznenog djela, među kojima su mobilni telefon sa pripadajućom SIM karticom i putničko motorno vozilo.

Sporazumnim priznanjem krivnje optuženi je u cijelosti priznao odgovornost za počinjeno kazneno djelo te se odrekao prava na suđenje, kao i prava na žalbu na presudu koju mu na temelju sporazuma izrekne Sud BiH.

Sporazum je proslijeđen Sudu BiH.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba