Вијести

ОПТУЖЕНИ ЗА НЕОВЛАШТЕН ПРОМЕТ ОПОЈНИХ ДРОГА СПОРАЗУМНО ПРИЗНАО КРИВИЦУ

15.08.2019. 15:09

Споразумим признањем трећег оптуженог предмет је у потпуности окончан правоснажним осуђујућим пресудама.

ОПТУЖЕНИ ЗА НЕОВЛАШТЕН ПРОМЕТ ОПОЈНИХ ДРОГА СПОРАЗУМНО ПРИЗНАО КРИВИЦУ

У предмету је остварена значајна сарадња и међународна операција са партнерским институцијама Републике Аустрије.

Оптужени Симић Зоран, рођен 1972. године у Аустрији, настањен у Бијељини, у присуству адвоката потписао је споразум о признању кривице.

Потписивањем споразума оптужени је у потпуности признао кривицу за организовани криминал и неовлаштени промет опојним дрогама, односно за кривична дјела која се односе на неовлаштену производњу и промет опојне дроге “марихуана-сканк” која је дистрибуирана на илегалном нарко-тржишту БиХ, те кријумчарења на подручје Републике Аустрије.

У складу са споразумом, за оптуженог је предложена казна затвора у трајању од 3 године, одузимање незаконите имовинске користи стечене почињењем кривичног дјела у износу од 10.000 КМ, као и одузимање предмета кориштених приликом извршења кривичног дјела.

Потписивањем споразума оптужени у потпуности признаје кривицу те се одриче права на суђење, као и права на жалбу на пресуду коју му на основу споразума изрекне Суд БиХ.

Након разматрања споразума, исти је прихваћен те је оптуженом изречена наведена казна.

На овај начин, предмет кодног назива “Дамар” у потпуности је окончан, јер су преостала двојица оптужених споразумно признала кривицу и осуђени су на затворске казне.

У оквиру предмета, на подручју Бијељине откривена је и уништена плантажа са специјалним климатским условима за узгој опојне дроге “марихуана-сканк”.

Предмет “Дамар” рађен је у координацији и сарадњи са партнерским институцијама и колегама из Републике Аустрије.

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba