Вијести

ОПТУЖЕНИ ЗА НЕОВЛАШТЕН ПРОМЕТ ОПОЈНИХ ДРОГА СПОРАЗУМНО ПРИЗНАО КРИВИЦУ

25.07.2019. 08:04

Предложена је казна од 3 године затвора, као и одузимање незаконите имовинске користи у износу од 11.000 евра, као и предмета кориштених у извршењу кривичног дјела.

ОПТУЖЕНИ ЗА НЕОВЛАШТЕН ПРОМЕТ ОПОЈНИХ ДРОГА СПОРАЗУМНО ПРИЗНАО КРИВИЦУ

Оптужени Хасичевић Намик, рођен 1953. године у Брчком, оптужен за кривично дјело неовлаштеног промета опојним дрогама из члана 195. КЗ-a БиХ, у присуству адвоката, у потпуности је признао кривицу за кривично дјело за које се терети и потписао споразум о признању кривице.

Оптужени је признао да је током 2018. године учествовао у кријумчарењу количине од око 500 грама смјесе опојне дроге хероин, као и кријумчарењу опојне дроге марихуана у количини од 5 грама, које су код њега пронађене и заплијењене приликом лишења слободе.

У складу са споразумом, за оптуженог је предложено изрицање казне затвора у трајању од 3 године (36 мјесеци), одузимање противправне имовинске користи у износу од 11 000 евра, стечене продајом опојне дроге, као и одузимање предмета коришћених при извршењу кривичног дјела.

Предложена казна у складу је са улогом и одговорношћу оптуженог у извршењу кривичног дјела.

Споразум о признању кривице прослијеђен је Суду БиХ на одлучивање.

Уколико Суд БиХ прихвати споразум о признању кривице предмет се у потпуности окончава, а оптужени се одриче права на суђење и права на жалбу на пресуду коју му на основу споразума изрекне Суд БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba