Вијести

У МЕЂУНАРОДНОЈ ОПЕРАЦИЈИ У КООРДИНАЦИЈИ EUROJUST-а РЕАЛИЗОВАНИ ПРЕТРЕСИ НА УКУПНО 28 ЛОКАЦИЈА, КУЋА, СТАНОВА И ПРЕДУЗЕЋА

10.07.2019. 12:58

Тужиоци из 5 земаља, укључених у истрагу, договарају даље активности на процесуирању лица осумњичених за прање новца.

У МЕЂУНАРОДНОЈ ОПЕРАЦИЈИ У КООРДИНАЦИЈИ EUROJUST-а РЕАЛИЗОВАНИ ПРЕТРЕСИ НА УКУПНО 28 ЛОКАЦИЈА, КУЋА, СТАНОВА И ПРЕДУЗЕЋА

У међународној акцији у којој је учествовала и Босна и Херцеговина, представници тужилаштава и агенција за провођење закона, прикупљају доказе за кривично процесуирање лица осумњичених за прање новца у великим износима, путем улагања у некретнине у више земаља, а који потиче као незаконита имовинска корист из кријумчарења наркотика.

Међународна мрежа лица осумњичених за прање новца је идентификована радом институција Холандије, Белгије, Шпаније, Словеније и Босне и Херцеговине, уз помоћ и сарадњу EUROJUST-а и EUROPOL-а.

Након сачињавања оперативног плана, договорен је заједнички почетак акције, која је јуче истовремено реализована у свих 5 земаља, од чега је дио активности реализован у БиХ у оквиру операције „Балкански картел“.

Приликом извођења акције, у свим државама извршено је блокирање имовине у вишемилионској вриједности, за коју се сумња да је прибављена кривичним дјелима, укључујући велике износе новца, скупоцјене аутомобиле, некретнине и другу имовину.

Представници тужилаштава и агенција за провођење закона из земаља које су учествовале у акцији у Ден Хагу, договарају наставак истражних активности у предмету.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba