Vijesti

GLAVNA TUŽITELJICA SASTALA SE SA ZVANIČNICIMA PROJEKTA EU4JUSTICE

27.06.2019. 16:36

Glavna tužiteljica Gordana Tadić, koja je član Upravnog odbora projekta EU4JUSTICE „Podrška borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije u BiH“ sastala se sa zvaničnicima projekta EU4JUSTICE, koji u Bosni i Hercegovini implementira provedbeni projekat Ministarstva pravde R Francuske zadužen za međunarodnu pravosudnu saradnju - GIP Justice Coopération Internationale (JCI), uz finansijsku podršku Evropske unije. 

GLAVNA TUŽITELJICA SASTALA SE SA ZVANIČNICIMA PROJEKTA EU4JUSTICE

Na čelu delegacije bili su gđa Isabelle Arnal, voditeljica tima EU4JUSTICE i ekspert ovog projekta g. Bernard Rabatel. 

Na sastanku je glavna tužiteljica istakla da je Tužilaštvo BiH predano saradnji sa projektom što uveliko olakšava razmjenu iskustava između eksperata EU te tužilaca i stručnih saradnika ovog tužilaštva, koji će proći i obuke iz oblasti organizovanog kriminala i korupcije.

U okviru projekta, organizovana je studijska posjeta tehničke prirode na kojoj je glavna tužiteljica odredila za učešće tužioca Mirzu Hukeljića, te je ovaj sastanak ujedno bio priprema te posjete i planirane posjete visokih zvaničnika naredne godine u okviru koje će sudjelovati glavna tužiteljica, Gordana Tadić.

Ovaj projekat se provodi putem VSTV-a BiH i obuhvatit će sva tužilaštva u Bosni i Hercegovini. 

Tužilaštvo BiH uključeno je u više projekata koji su posvećeni razmjeni iskustava u jačanju tužilačkih kapaciteta i međunarodnoj saradnji sa institucijama sa područja EU.  

 


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba