Vijesti

INFORMACIJA ZA JAVNOST IZ TUŽITELJSTVA BiH

19.06.2019. 11:53

S obzirom da je javno objavljeni snimak na jednom internet portalu, dana 21.05.2019. godine, a koji su prenijeli i drugi portali i mediji, prouzročio veliko interesiranje javnosti, Tužiteljstvo BiH je žurno poduzelo niz istražnih radnji sa ciljem utvrđivanja svih okolnosti događaja i osoba koji se navode u medijskim izvješćima.

 

INFORMACIJA ZA JAVNOST IZ TUŽITELJSTVA BiH

U konkretnom predmetu istrage, provedbom istražnih radnji, prikupljeni su dokazi i donesena je naredba o provođenju istrage kojom su obuhvaćeni osumnjičeni Pandža Marko i Alešević Nermin zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo iz članka 217. KZ-a BiH (primanje dara ili drugih oblika koristi) i 218. KZ-a BiH (davanje dara i drugih oblika koristi), a osumnjičeni Alešević i za kazneno djelo neovlašteno prisluškivanje i tonsko snimanje iz članka 155. KZ-a RS.

U navedenom predmetu saslušan je veći broj svjedoka, među kojima i predsjednik VSTV-a BiH Milan Tegeltija.

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine nastavlja postupak istrage i u istom predmetu će, nakon donošenja tužiteljske odluke, javnost biti informirana. 

Također priopćavamo, s obzirom da su u posljednje vrijeme prisutni svakodnevni i intenzivni pritisci na rad VSTV-a BiH, Tužiteljstva BiH, odnosno pravosuđa Bosne i Hercegovine u cjelini, a koji pritisci u određenoj mjeri već počinju ometati redoviti rad pravosuđa, da je Tužiteljstvo BiH formiralo predmet gdje će se sa dužnom pažnjom i sukladno zakonu ispitati motivi i razlozi osoba koje putem medija šalju javnosti takve negativne poruke o radu pravosuđa sa ciljem destabilizacije pravosudnog sustava. 

Također naglašavamo da se svi predmeti moraju rješavati institucionalno i sukladno zakonu.

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba