Вијести

САСТАНАК УДАРНЕ ГРУПЕ ЗА БОРБУ ПРОТИВ ТЕРОРИЗМА И ЈАЧАЊА СПОСОБНОСТИ ЗА БОРБУ ПРОТИВ ТЕРОРИЗМА У ТУЖИЛАШТВУ БиХ

14.06.2019. 15:33

Анализа тренутног стања у борби против тероризма, као и процесуирање повратника са страних ратишта, биле су централне теме састанка.

 

САСТАНАК УДАРНЕ ГРУПЕ ЗА БОРБУ ПРОТИВ ТЕРОРИЗМА И ЈАЧАЊА СПОСОБНОСТИ ЗА БОРБУ ПРОТИВ ТЕРОРИЗМА У ТУЖИЛАШТВУ БиХ

Главна тужитељка, Гордана Тадић, предсједавала је састанком Ударне групе, на којем су учествовали представници тужилачких, полицијских и безбједносних институција са нивоа БиХ, оба ентитета и Брчко дистрикта БиХ. На састанку су такође учествовали званичници пореских институција, те Канцеларије специјалног представника ЕУ у БиХ.

На састанку су презентоване активности које агенције за провођење закона реализују у борби против тероризма и опасности од терористичких активности. Такође, на састанку су представници институција БиХ говорили о потребним мјерама у наредном периоду које се односе на процесуирање повратника са страних ратишта, чији долазак у БиХ се очекује у наредним мјесецима.

На састанку је разговарано и о потенцијалним опасностима од тероризма, које могу бити повезане са приливом илегалних миграната у БиХ.

Ударна група за борбу против тероризма и јачање способности за борбу против тероризма, којом предсједава главна тужитељка Тужилаштва БиХ, састаје се периодично, како би званичници свих агенција за провођење закона имали прилику анализирати ситуацију у овој области те планирати и координисати заједничке активности које ће довести до смањења опасности од тероризма те јачање владавине права и безбједности у БиХ.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba