Вијести

ГЛАВНА ТУЖИТЕЉКА ГОРДАНА ТАДИЋ И ДЕЛЕГАЦИЈА БиХ НА ПЕТОМ САСТАНКУ СТАЛНЕ КОНФЕРЕНЦИЈЕ ТУЖИЛАЦА ЗА ОРГАНИЗОВАНИ КРИМИНАЛ

05.06.2019. 11:31

Главна тужитељка Тадић на конференцији је презентовала излагање о напорима Тужилаштва БиХ и агенција за провођење закона у БиХ, у борби против тероризма и процесуирању повратника са страних ратишта.

 

ГЛАВНА ТУЖИТЕЉКА ГОРДАНА ТАДИЋ И ДЕЛЕГАЦИЈА БиХ НА ПЕТОМ  САСТАНКУ СТАЛНЕ КОНФЕРЕНЦИЈЕ ТУЖИЛАЦА ЗА ОРГАНИЗОВАНИ КРИМИНАЛ

Централне теме конференције у Букурешту односе се на борбу против тероризма и процесуирање повратника са страних ратишта, затим финансијске истраге и инструменте међународне правне помоћи у одузимању незаконите имовинске користи, као и теме у вези кријумчарења људи и трговине људима, дуж мигрантских рута, те облицима организованог криминала који прате ове појаве.

Главна тужитељка, Гордана Тадић, имала је излагање у којем је истакла напоре Тужилаштва БиХ и агенција за провођење закона наше земље, у борби против тероризма те процесуирању припадника терористичких група, након повратка са страних ратишта.

У свом излагању, главна тужитељка говорила је о процесуираним предметима у протеклом периоду, раду Ударне групе за борбу против тероризма, као и оствареној међународној сарадњи у предметима борбе против тероризма.

На састанку су учествовали представници тужилачких институција из Румуније, Србије, Италије, Босне и Херцеговине, Бугарске, Црне Горе, Грчке, Хрватске, Албаније, Мађарске, Сјеверне Македоније, Словеније као и консултанти Мисије ОЕБС-а.

Пети састанак Сталне конференције тужилаца за организовани криминал одржава се у Букурешту, Румунија уз подршку и организацију Мисије ОЕБС-а за Републику Србију.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba