Vijesti

GLAVNA TUŽITELJICA SASTALA SE SA DUŽNOSNICIMA PROJEKTA EU4JUSTICE

31.05.2019. 15:29

Na sastanku je razgovarano o aktivnostima na jačanju tužiteljskih kapaciteta, te razmjeni iskustava sa tužiteljskim ekspertima iz Francuske specijaliziranim za oblasti borbe protiv financijskog kriminala, korupcije i druge oblasti kaznenog pravosuđa.

 

GLAVNA TUŽITELJICA SASTALA SE SA DUŽNOSNICIMA PROJEKTA EU4JUSTICE

Glavna tužiteljica Gordana Tadić, sa svojim suradnicima, sastala se sa dužnosnicima projekta EU4JUSTICE, koji u BiH implementira organizacija za međunarodnu pravosudnu suradnju - GIP Justice Coopération Internationale (JCI).

Na čelu izaslanstva bili su gđa Isabelle Arnal, voditeljica tima EU4JUSTICE i g. Bernard Rabatel, nekadašnji visoki dužnosnik tužiteljstva u Francuskoj i ekspert sa gotovo 40 godina iskustva u tužiteljstvima i kaznenom pravosuđu.

Na sastanku je razgovarano o međusobnoj suradnji i razmjeni iskustava u okviru aktivnosti projekta EU4JUSTICE, posvećenog jačanju tužiteljskih kapaciteta i unaprjeđenju kaznenih istraga.

U okviru projekta angažirani su međunarodni eksperti sa izuzetnim praktičnim iskustvom u borbi protiv financijskog kriminala, organiziranog kriminala, gospodarskog kriminala, korupcije, te međunarodne suradnje pravosudnih institucija.

Tužiteljstvo BiH uključeno je u više projekata koji su posvećeni razmjeni iskustava u jačanju tužiteljskih kapaciteta i međunarodnoj suradnji sa institucijama sa područja EU.

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba