Vijesti

U TUŽITELJSTVU BiH ODRŽAN SASTANAK STRATEŠKOG FORUMA DUŽNOSNIKA TUŽITELJSKIH I POLICIJSKIH INSTITUCIJA SA RAZINE BiH, ENTITETA I BRČKO DISTRIKTA

30.05.2019. 14:25

Središnje teme sastanka odnosile su se na unaprjeđenje rada i suradnje tužitelja i policije u borbi protiv korupcije i organiziranog kriminala te suradnju i razmjenu informacija u istraživanju predmeta ratnih zločina.

U TUŽITELJSTVU BiH ODRŽAN SASTANAK STRATEŠKOG FORUMA DUŽNOSNIKA TUŽITELJSKIH I POLICIJSKIH INSTITUCIJA SA RAZINE BiH, ENTITETA I BRČKO DISTRIKTA

Tužiteljstvo BiH je bilo domaćin XV. sastanka glavnih tužitelja i ravnatelja policijskih agencija na strateškoj razini, a sastanak je vodila glavna tužiteljica Gordana Tadić.

Središnje teme sastanka odnosile su se na unaprjeđenje rada i suradnje između tužiteljskih i policijskih struktura u borbi protiv korupcije i organiziranog kriminala u cilju što kvalitetnijeg dokumentiranja i dokazivanja kaznenih djela korupcije u sudskim postupcima.

Na sastanku je razgovarano i o suradnji tužiteljstava i policije u istraživanju ratnih zločina, kao i o usvajanju Plana rada Strateškog foruma za 2019. godinu.

Također, teme sastanka odnosile su se i na implementaciju zaključaka prošlog sastanka, koji obuhvataju donesene mjere od strane sudionika Strateškog foruma za unaprjeđenje rada i suradnje između tužiteljstava i policijskih tijela u procesuiranju predmeta korupcije i organiziranog kriminala.

Sastanak Strateškog foruma glavnih tužitelja i ravnatelja policijskih agencija u BiH podržan je od strane projekta „Jačanje tužilačkih kapaciteta u sistemu krivičnog pravosuđa“ koji provodi VSTV BiH, a uz potporu veleposlanstava Švicarske i Norveške.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba