Vijesti

GLAVNA TUŽITELJICA GORDANA TADIĆ SA IZASLANSTVOM TUŽITELJSTVA BiH NAZOČILA OBILJEŽAVANJU DANA DRŽAVNOG ODVJETNIŠTVA REPUBLIKE HRVATSKE

24.05.2019. 15:50

Tijekom posjete Zagrebu, realiziran i sastanak glavne tužiteljice Gordane Tadić i ministra pravde BiH Josipa Grubeše, sa glavnim državnim odvjetnikom R Hrvatske, Draženom Jelenićem i ministrom pravosuđa R Hrvatske Draženom Bošnjakovićem.

GLAVNA TUŽITELJICA GORDANA TADIĆ SA IZASLANSTVOM TUŽITELJSTVA BiH NAZOČILA OBILJEŽAVANJU DANA DRŽAVNOG ODVJETNIŠTVA REPUBLIKE HRVATSKE

Glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH, Gordana Tadić, zajedno sa dužnosnicima Tužiteljstva BiH, na poziv glavnog državnog odvjetnika R Hrvatske, Dražena Jelenića, nazočila je svečanom obilježavanju Dana državnog odvjetništva, koje je upriličeno u prostorima Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Zagrebu.

Na svečanosti su nazočili brojni tužiteljski, pravosudni i državni dužnosnici iz Hrvatske i drugih zemalja, te je prezentiran rad Državnog odvjetništva u 2018. godini i dodijeljena su priznanja državnoodvjetničkim dužnosnicima za rad u 2018. godini.

Tijekom posjete Zagrebu upriličen je i sastanak glavne tužiteljice Gordane Tadić, ministra pravde BiH Josipa Grubeše, sa hrvatskim kolegama Draženom Jelenićem i Draženom Bošnjakovićem.

Na sastanku su razmijenjeni stavovi o bitnim pitanjima u svezi suradnje, posebno o važnom području ustupanja predmeta ratnih zločina, gdje je na snazi mogućnost ustupanja putem međudržavnog sporazuma i tužiteljskog Protokola, gdje je potrebno riješiti određena pitanja same procedure, kako bi se omogućilo učinkovito procesuiranje, što je danas i riješeno.   


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba