Vijesti

PREDLOŽEN PRITVOR ZA OSOBU OSUMNJIČENU ZA KRIJUMČARENJE TROJICE DRŽAVLJANA R TURSKE

24.05.2019. 14:42

Nakon ispitivanja osumnjičenog, postupajući tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH, uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog Mehmet Tinka (1956), državljanina Republike Turske.

 

PREDLOŽEN PRITVOR ZA OSOBU OSUMNJIČENU ZA KRIJUMČARENJE TROJICE DRŽAVLJANA R TURSKE

Osumnjičeni je pod istragom Tužiteljstva BiH i sumnjiči se da je, u namjeri stjecanja osobne materijalne koristi za ugovoreni novčani iznos, pokušao nedozvoljeno prevesti trojicu državljana R Turske preko državne granice BiH u Njemačku, odnosno zemlje EU, a trojica državljana te zemlje nisu ispunjavala uvjete za zakonit ulazak i boravak u BiH.

Mjera pritvora predložena je iz razloga opisanih u članku 132. točke a) i b) ZKP-a BiH,  odnosno zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog u svoju matičnu zemlju, što bi moglo dovesti do nemogućnosti njegovog prisustva pred pravosudnim tijelima BiH, kao i opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogao ometati istragu, prikrivati dokaze te vršiti utjecaj na svjedoke ili suučesnike.

Osumnjičeni se tereti za kazneno djelo krijumčarenje osoba iz članka 189. stavak 1. u svezi sa člankom 26. KZ-a BiH.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba