Вијести

ПО НАЛОГУ ТУЖИЛАШТВА БиХ ВРШЕ СЕ ПРЕТРЕСИ НА НЕКОЛИКО ЛОКАЦИЈА У МОСТАРУ, ШИРОКОМ БРИЈЕГУ И ГРУДАМА

21.05.2019. 14:13

Активности се врше на укупно 7 локација, које су повезане са више лица осумњичених за кривична дјела организираног криминала, кријумчарења и недозвољеног промета акцизних производа.

ПО НАЛОГУ ТУЖИЛАШТВА БиХ ВРШЕ СЕ ПРЕТРЕСИ НА НЕКОЛИКО ЛОКАЦИЈА У МОСТАРУ, ШИРОКОМ БРИЈЕГУ И ГРУДАМА

Од раних јутарњих часова, на подручју Мостара, Груда и Широког Бријега, полицијски службеници Федералне управе полиције (ФУП), уз асистенцију полицијских службеника МУП-а ХНК и ЗХК, по налогу тужиоца из Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију, врше претресе објеката и возила на укупно 7 локација а лишено је слободе укупно 6 лица.

На терену се налази истражилац Тужилаштва БиХ који координише активности полицијских службеника.

Осумњичена лица, која су мета претреса, под истрагом су због кривичних дјела организираног криминала из члана 250. КЗ-а БиХ, кријумчарења из члана 214. КЗ БиХ и недозвољеног промета акцизних производа из члана 210а. КЗ-а БиХ.

Током истраге прикупљени су докази да се осумњичени дуже вријеме баве кријумчарењем и недозвољеним прометом дувана, цигарета и дуванских прерађевина.

Приликом претреса откривена је и заплијењена већа количина изрезаног дувана, дувана спремног за резање, цигарета без акцизних маркица, као и неколико машина за резање дувана.

Осумњичени ће бити предати поступајућем тужиоцу, који ће након испитивања осумњичених донијети одлуку о даљим активностима у предмету.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba