Vijesti

PO NALOGU TUŽILAŠTVA BiH VRŠE SE PRETRESI NA NEKOLIKO LOKACIJA U MOSTARU, ŠIROKOM BRIJEGU I GRUDAMA

21.05.2019. 14:13

Aktivnosti se vrše na ukupno 7 lokacija, koje su povezane sa više osoba osumnjičenih za krivična djela organiziranog kriminala, krijumčarenja i nedozvoljenog prometa akciznih proizvoda.

PO NALOGU TUŽILAŠTVA BiH VRŠE SE PRETRESI NA NEKOLIKO LOKACIJA U MOSTARU, ŠIROKOM BRIJEGU I GRUDAMA

Od ranih jutarnjih sati, na području Mostara, Gruda i Širokog Brijega, policijski službenici Federalne uprave policije (FUP), uz asistenciju policijskih službenika MUP-a HNK i ZHK, po nalogu tužioca iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, vrše pretrese objekata i vozila na ukupno 7 lokacija a lišeno je slobode ukupno 6 osoba.

Na terenu se nalazi istražilac Tužilaštva BiH koji koordinira aktivnosti policijskih službenika.

Osumnjičene osobe, koje su meta pretresa, pod istragom su zbog krivičnih djela organiziranog kriminala iz člana 250. KZ-a BiH, krijumčarenja iz člana 214. KZ BiH i nedozvoljenog prometa akciznih proizvoda iz člana 210a. KZ-a BiH.

Tokom istrage prikupljeni su dokazi da se osumnjičeni duže vrijeme bave krijumčarenjem i nedozvoljenim prometom duhana, cigareta i duhanskih prerađevina.

Prilikom pretresa otkrivena je i zaplijenjena veća količina izrezanog duhana, duhana spremnog za rezanje, cigareta bez akciznih markica, kao i nekoliko mašina za rezanje duhana.

Osumnjičeni će biti predati postupajućem tužiocu, koji će nakon ispitivanja osumnjičenih donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu.

 

 


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba