Вијести

У ТУЖИЛАШТВУ БиХ ОДРЖАН САСТАНАК УДАРНЕ ГРУПЕ ЗА БОРБУ ПРОТИВ ТРГОВИНЕ ЉУДИМА И ОРГАНИЗОВАНЕ ИЛЕГАЛНЕ ИМИГРАЦИЈЕ

17.05.2019. 15:21

Састанком је предсједавала главна тужитељка Гордана Тадић, а централне теме односиле су се на актуелна дешавања у процесуирању повећаног броја илегалних миграција у БиХ, као и питања из области борбе против трговине људима.

 

У ТУЖИЛАШТВУ БиХ ОДРЖАН САСТАНАК УДАРНЕ ГРУПЕ ЗА БОРБУ ПРОТИВ ТРГОВИНЕ ЉУДИМА И ОРГАНИЗОВАНЕ ИЛЕГАЛНЕ ИМИГРАЦИЈЕ

Састанак Ударне групе за борбу против трговине људима и организоване илегалне имиграције, која окупља представнике правосудних институција и агенција за провођење закона са нивоа БиХ, оба ентитета и Брчко дистрикта БиХ, одржан је данас у Тужилаштву Босне и Херцеговине.

На састанку је разговарано о актуелној проблематици у сегменту борбе против илегалних миграција, кријумчарења људи и трговине људима ради експлоатације жртава.

У БиХ је забиљежен повећан број случајева кријумчарења илегалних миграната, који је дијелом проузрокован повећаним приливом миграната у БиХ, а агенције за провођење закона улажу максималне напоре на документовању и процесуирању лица која се користе тешком ситуацијом и положајем миграната како би остваривала незакониту имовинску корист.

У протеклих неколико мјесеци реализовано је више оперативних акција у којима су откривене организоване групе починилаца кривичних дјела кријумчарења лица, које су вршиле кријумчарење већег броја миграната те остваривале незакониту имовинску корист.

На састанку Ударне групе разговарано је о активностима које се у борби против трговине људима и илегалних миграција проводе на подручју БиХ, као и међународним операцијама и сарадњи у сегменту документовања, откривања и процесуирања ових кривичних дјела на међународном нивоу.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba