Вијести

У ТУЖИЛАШТВУ БиХ ОДРЖАНА РАДИОНИЦА О ФИНАНСИЈСКИМ ИСТРАГАМА

15.05.2019. 16:33

На стручној радионици разговарано је о искуствима у спровођењима финансијских истрага у Босни и Херцеговини и Великој Британији.

У ТУЖИЛАШТВУ БиХ ОДРЖАНА РАДИОНИЦА О ФИНАНСИЈСКИМ ИСТРАГАМА

Током рада стручне радионице на тему спровођења финансијских истрага, на којој су учествовали тужиоци и стручно особље Тужилаштва БиХ, размијењена су искуства са колегама из Велике Британије, који су такође радили на предметима финансијских истрага.

На стручној радионици разговарано је о изазовима у спровођењима финансијских истрага, искуствима у реализацији ове врсте истрага, анализама случајева, као и наученим лекцијама и изазовима у искуствима у БиХ и Великој Британији.

У својству излагача, анализе случајева презентовале су колеге из Велике Британије, као и тужиоци и особље Тужилаштва БиХ.

Стручна радионица реализује се у оквиру Пројекта подршке Високом судском и тужилачком савјету и Тужилаштву БиХ, који подржава Амбасада Велике Британије у БиХ.

Главна тужитељка Тужилаштва БиХ, Гордана Тадић, дана 27.02.2019. године донијела је Обавезно упутство о спровођењу финансијске истраге приликом провођења истраге у одређеним предметима корупције, организованог криминала, финансијског криминала, прања новца и других кривичних дјела, којима се дефинише област спровођења финансијских истрага.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba