Vijesti

U TUŽITELJSTVU BiH ODRŽANA RADIONICA O FINANCIJSKIM ISTRAGAMA

15.05.2019. 16:33

Na stručnoj radionici razgovarano je o iskustvima u provođenjima financijskih istraga u Bosni i Hercegovini i Velikoj Britaniji.

U TUŽITELJSTVU BiH ODRŽANA RADIONICA O FINANCIJSKIM ISTRAGAMA

Tijekom rada stručne radionice na temu provođenja financijskih istraga, na kojoj su sudjelovali tužitelji i stručno osoblje Tužiteljstva BiH, razmijenjena su iskustva sa kolegama iz Velike Britanije, koji su također radili na predmetima financijskih istraga.

Na stručnoj radionici razgovarano je o izazovima u provođenjima finansijskih istraga, iskustvima u realizaciji ove vrste istraga, analizama slučajeva, kao i naučenim lekcijama i izazovima u iskustvima u BiH i Velikoj Britaniji.

U svojstvu izlagača, analize slučajeva prezentirale su kolege iz Velike Britanije, kao i tužitelji i osoblje Tužiteljstva BiH.

Stručna radionica realizira se u okviru Projekta potpore Visokom sudbenom i tužiteljskom vijeću i Tužiteljstvu BiH, koji podržava Veleposlanstvo Velike Britanije u BiH.

Glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH, Gordana Tadić, dana 27.02.2019. godine donijela je Obvezni naputak o provođenju financijske istrage prigodom provođenja istrage u određenim predmetima korupcije, organiziranog kriminala, financijskog kriminala, pranja novca i drugih kaznenih djela, kojima se definira oblast provođenja financijskih istraga.

 

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba