Vijesti

U TUŽILAŠTVU BiH ODRŽANA RADIONICA O FINANSIJSKIM ISTRAGAMA

15.05.2019. 16:33

Na stručnoj radionici razgovarano je o iskustvima u sprovođenjima finansijskih istraga u Bosni i Hercegovini i Velikoj Britaniji.

U TUŽILAŠTVU BiH ODRŽANA RADIONICA O FINANSIJSKIM ISTRAGAMA

Tokom rada stručne radionice na temu sprovođenja finansijskih istraga, na kojoj su sudjelovali tužioci i stručno osoblje Tužilaštva BiH, razmijenjena su iskustva sa kolegama iz Velike Britanije, koji su također radili na predmetima finansijskih istraga.

Na stručnoj radionici razgovarano je o izazovima u sprovođenjima finansijskih istraga, iskustvima u realizaciji ove vrste istraga, analizama slučajeva, kao i naučenim lekcijama i izazovima u iskustvima u BiH i Velikoj Britaniji.

U svojstvu izlagača, analize slučajeva prezentirale su kolege iz Velike Britanije, kao i tužioci i osoblje Tužilaštva BiH.

Stručna radionica realizuje se u okviru Projekta podrške Visokom sudskom i tužilačkom vijeću i Tužilaštvu BiH, koji podržava Ambasada Velike Britanije u BiH.

Glavna tužiteljica Tužilaštva BiH, Gordana Tadić, dana 27.02.2019. godine donijela je Obavezno uputstvo o sprovođenju finansijske istrage prilikom provođenja istrage u određenim predmetima korupcije, organiziranog kriminala, finansijskog kriminala, pranja novca i drugih krivičnih djela, kojima se definiše oblast sprovođenja finansijskih istraga.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba