Вијести

ГЛАВНА ТУЖИТЕЉКА САСТАЛА СЕ СА ПРЕДСТАВНИЦИМА GIZ-а

14.05.2019. 15:35

Главна тема састанка је мисија процјене у сљедећој фази пројекта – „Борба против тешких облика криминала на Западном Балкану“.

ГЛАВНА ТУЖИТЕЉКА САСТАЛА СЕ СА ПРЕДСТАВНИЦИМА GIZ-а

Централне теме разговора главне тужитељке Гордане Тадић са представницима GIZ-а односиле су се на изазове са којима се суочавају тужилаштво и агенције за провођење закона у истрагама организованог криминала и тешких облика криминала, рад заједничких истражних тимова и међународне операције, као и будући споразум БиХ о сарадњи са EUROJUST-ом.

С обзиром да се актуелни пројекат завршава у марту наредне године, циљ је наставити са трогодишњим пројектом који би се фокусирао на регионални аспект сарадње и развој капацитета земаља корисница пројекта.

Главна тужитељка Тадић захвалила се на значајној досадашњој сарадњи и подршци реализованој у оквиру пројекта „IPA-2017 Борба против тешких облика криминала на Западном Балкану“, који је интензивно јачао регионалну сарадњу, те подржала наставак пројекта који се успјешно проводи дуги низ година и даје конкретну подршку у едукацији, изградњи капацитета, као и раду на предметима који због сложености изискују велика средства.

Тим за процјену GIZ-а, који је боравио у посјети Тужилаштву БиХ, чинили су: г. Christopher Will, GIZ-ов пројектни менаџер, г. Mushfig Mammadov, GIZ-ов правни савјетник у оквиру пројекта, г. Hendrik Bursee, GIZ-ов експерт за безбједност, GIZ-ов уред СР Њемачка. 

На састанку је свакако био присутан и GIZ-ов тим смјештен у Тужилаштву БиХ - Малчи Габријелчић и Амина Машовић.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba