Vijesti

PREDLOŽEN PRITVOR ZA OSUMNJIČENOG ZA MEĐUNARODNO KRIJUMČARENJE OPOJNIH DROGA

06.05.2019. 12:54

Pritvor je predložen zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog, kao i opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze, te vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike.

PREDLOŽEN PRITVOR ZA OSUMNJIČENOG ZA MEĐUNARODNO KRIJUMČARENJE OPOJNIH DROGA

Nakon ispitivanja osumnjičenog, postupajući tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora za:

-      Krizmanić Marka, rođenog 1974. godine u Lincu, Austrija, nastanjen u BiH i R Hrvatskoj.

Osumnjičeni je pod istragom i tereti se za krijumčarenje oko 27 kilograma opojne droge marihuana, te je osumnjičen za krivično djelo neovlašteni promet opojnim drogama iz člana 195. KZ-a BiH.

Droga je otkrivena i zaplijenjena na graničnom prelazu Gradiška, u posebno izrađenom skrovištu u motornom vozilu kojim je upravljao osumnjičeni.

Nakon ispitivanja osumnjičenog, tužilac je prema Sudu BiH uputio prijedlog za određivanje mjere pritvora iz razloga opisanih u članu 132. tačke a) i b) ZKP-a BiH, odnosno zbog opasnosti od bjekstva, jer osumnjičeni posjeduje dvojno državljanstvo, kao i opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike.

Istraga u predmetu se intenzivno nastavlja. 


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba