Вијести

ПРЕДЛОЖЕН ПРИТВОР ЗА ТРИ ЛИЦА ОСУМЊИЧЕНА ЗА ОРГАНИЗОВАНО КРИЈУМЧАРЕЊЕ МИГРАНАТА

19.04.2019. 12:27

Након испитивања осумњичених, поступајући тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију, упутио је према Суду БиХ приједлог притвора за осумњичене:

ПРЕДЛОЖЕН ПРИТВОР ЗА ТРИ ЛИЦА ОСУМЊИЧЕНА ЗА ОРГАНИЗОВАНО КРИЈУМЧАРЕЊЕ МИГРАНАТА

1.   Мирковић Ненада, рођеног 1981. године у Бијељини

2.   Симић Николу, рођеног 1994. године у Бијељини

3.   Вићановић Дражена, рођеног 1995. године у Бијељини

Осумњичени су под истрагом Тужилаштва БиХ и сумњиче се да су, као организована криминална група, вршили кријумчарење миграната са подручја Блиског истока преко територије БиХ, чиме су остваривали незакониту имовинску корист.

Мјера притвора предложена је из разлога описаних у члану 132. ЗКП-а БиХ, односно због опасности од бјекства у односу на првоосумњиченог, као и опасности да би боравком на слободи осумњичени могли да ометају истрагу, прикривају доказе и врше утицај на свједоке или саучеснике, као и да би могли поново да почине кривично дјело или доврше започето, у односу на све осумњичене.

Осумњичени се терете за кривично дјело организовање групе или удружења за извршење кривичног дјела ‘кријумчарење миграната’  из члана 189.а  став 1. КЗ-а БиХ (осумњичени Мирковић) и став 2. (осумњичени Симић и Вићановић), а у вези са кривичним дјелом кријумчарење лица из члана 189. став 1. и 2. КЗ-а БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba