Вијести

ГЛАВНА ТУЖИТЕЉКА ТУЖИЛАШТВА БиХ САСТАЛА СЕ СА ТУЖИТЕЉКОМ ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

18.04.2019. 15:27

Главна тужитељка Тужилаштва БиХ, Гордана Тадић, са званичницима Посебног одјела за ратне злочине, састала се са тужитељком за ратне злочине Републике Србије, Снежаном Станојковић и њеним сарадницима.

 

 

 

ГЛАВНА ТУЖИТЕЉКА ТУЖИЛАШТВА БиХ САСТАЛА СЕ СА ТУЖИТЕЉКОМ ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

На састанку је разговарано о заједничкој сарадњи двају тужилаштава у напорима да почињени ратни злочини не остану некажњени, сарадњи у оквиру Протокола о сарадњи, тражењу несталих лица, као и осталим актуелним питањима из области процесуирања предмета ратних злочина, у којима је потребна сарадња и комуникација тужилаштава двију земаља.

Тужилаштво БиХ и Тужилаштво за ратне злочине Републике Србије потврдили су заинтересованост за јачање регионалне сарадње између тужилаштава у региону.

Заједничка сарадња кључна је да почињени ратни злочини не остану некажњени, те да се осумњичени починиоци приведу правди без обзира гдје се налазе, као и да свједоци и жртве имају потребну помоћ и подршку у поступцима који се воде у тужилаштвима и судовима Босне и Херцеговине и Србије.

Регионална сарадња између тужилаштава има подршку главног тужиоца при МРМКС-у, г. Sergea Brammertza, као и међународних организација укључених у ову област. 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba