Vijesti

GLAVNA TUŽITELJICA TUŽITELJSTVA BIH SASTALA SE SA TUŽITELJICOM ZA RATNE ZLOČINE REPUBLIKE SRBIJE

18.04.2019. 15:27

Glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH, Gordana Tadić, sa dužnosnicima Posebnog odjela za ratne zločine, sastala se sa tužiteljicom za ratne zločine Republike Srbije, Snežanom Stanojković i njenim suradnicima.

 

 

GLAVNA TUŽITELJICA TUŽITELJSTVA BIH SASTALA SE SA TUŽITELJICOM ZA RATNE ZLOČINE REPUBLIKE SRBIJE

Na sastanku je razgovarano o zajedničkoj suradnji dvaju tužiteljstava u naporima da počinjeni ratni zločini ne ostanu nekažnjeni, suradnji u okviru Protokola o suradnji, traženju nestalih osoba, kao i ostalim aktualnim pitanjima iz oblasti procesuiranja predmeta ratnih zločina, u kojima je potrebna suradnja i komunikacija tužiteljstava dviju zemalja.

Tužiteljstvo BiH i Tužilaštvo za ratne zločine Republike Srbije potvrdili su zainteresiranost za jačanje regionalne suradnje između tužiteljstava u regionu.

Zajednička suradnja ključna je da počinjeni ratni zločini ne ostanu nekažnjeni, te da se osumnjičeni počinitelji privedu pravdi bez obzira gdje se nalaze, kao i da svjedoci i žrtve imaju potrebnu pomoć i potporu u postupcima koji se vode u tužiteljstvima i sudovima Bosne i Hercegovine i Srbije.

Regionalna suradnja između tužiteljstava ima potporu glavnog tužitelja pri MRMKS-u, g. Sergea Brammertza, kao i međunarodnih organizacija uključenih u ovu oblast. 

 

 

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba