Вијести

ОБИМНА АКЦИЈА ТУЖИЛАШТВА БиХ У БОРБИ ПРОТИВ ОРГАНИЗОВАНОГ КРИЈУМЧАРЕЊА МИГРАНАТА

17.04.2019. 14:33

По налогу Тужилаштва БиХ, полицијски службеници Граничне полиције БиХ проводе активности лишења слободе и претреса, на више локација, због кривичног  дјела организовање групе или удружења за извршење кривичног дјела ‘кријумчарење миграната’  из члана 189а. став 1. КЗ-а БиХ, а у вези са кривичним дјелом кријумчарење лица из члана 189. став 1. и 2. КЗ-а БиХ.

 

ОБИМНА АКЦИЈА ТУЖИЛАШТВА БиХ У БОРБИ ПРОТИВ ОРГАНИЗОВАНОГ КРИЈУМЧАРЕЊА МИГРАНАТА

По налогу тужиоца из Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију, полицијски службеници Граничне полиције БиХ проводе обимну акцију претреса и лишења слободе осумњичених лица на подручју Бијељине, Брчког и Доњих Жабара.

Ради се о обимној истрази која се проводи против лица осумњичених да су као организована криминална група вршили кријумчарење миграната, углавном са подручја Блиског истока, који нису испуњавали услове за законит улазак, боравак и трансфер кроз БиХ.

Након лишења слободе, осумњичени ће бити предати поступајућем тужиоцу који ће их испитати, након чега ће донијети одлуку о даљим активностима у предмету.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba