Vijesti

OBIMNA AKCIJA TUŽILAŠTVA BiH U BORBI PROTIV ORGANIZIRANOG KRIJUMČARENJA MIGRANATA

17.04.2019. 14:33

Po nalogu Tužilaštva BiH, policijski službenici Granične policije BiH provode aktivnosti lišenja slobode i pretresa, na više lokacija, zbog krivičnog  djela organiziranje grupe ili udruženja za izvršenje krivičnog djela ‘krijumčarenje migranata’ iz člana 189a. stav 1. KZ-a BiH, a u vezi sa krivičnim djelom krijumčarenje ljudi iz člana 189. stav 1. i 2. KZ-a BiH.

OBIMNA AKCIJA TUŽILAŠTVA BiH U BORBI PROTIV ORGANIZIRANOG KRIJUMČARENJA MIGRANATA

Po nalogu tužioca iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, policijski službenici Granične policije BiH provode obimnu akciju pretresa i lišenja slobode osumnjičenih osoba na području Bijeljine, Brčkog i Donjih Žabara.

Radi se o obimnoj istrazi koja se provodi protiv osoba osumnjičenih da su kao organizirana kriminalna grupa vršili krijumčarenje migranata, uglavnom sa područja Bliskog istoka, koji nisu ispunjavali uslove za zakonit ulazak, boravak i transfer kroz BiH.

Nakon lišenja slobode, osumnjičeni će biti predati postupajućem tužiocu koji će ih ispitati, nakon čega će donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba