Вијести

ГЛАВНА ТУЖИТЕЉKА ТУЖИЛАШТВА БиХ УЧЕСТВУЈЕ НА МЕЂУНАРОДНОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ У БУКУРЕШТУ

09.04.2019. 10:30

Главна тужитељка Тужилаштва БиХ, Гордана Тадић, учествује на 6. регионалној конференцији посвећеној теми „Заштита културне баштине и неовисност тужилаца“, која се одржава у Букурешту, Румунија, у организацији Тужилаштва Румуније при Високом касационом суду правде, те OIF-а и AIPPF-а.

ГЛАВНА ТУЖИТЕЉKА ТУЖИЛАШТВА БиХ УЧЕСТВУЈЕ НА МЕЂУНАРОДНОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ  У БУКУРЕШТУ

Теме међународне конференције односе се на борбу против организованог криминала, заштиту културне баштине, те независност тужилаца.

На отварању конференције, главна тужитељка Тадић презентовала је излагање  у оквиру међународног панела, на којем су излагања презентовали  главни тужилац Румуније Augustin Lazar, главни тужилац Републике Словеније Драго Шкета, главни тужилац Нансија (Француска) и предсједник AIPPF-а Frederic Fever, те директорица Регионалне канцеларије OIF-а за Средњу и Источну Европу Rennie Yotova.

На међународној конференцији учествују представници тужилаштава и правосуђа из великог броја земаља из цијелог свијета, а на конференцији је разговарано и о темама које се односе на борбу против тероризма, финансијске истраге и међународну сарадњу тужилаца и правосуђа.

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba