Vijesti

GLAVNA TUŽITELJICA TUŽITELJSTVA BiH SUDJELUJE NA MEĐUNARODNOJ KONFERENCIJI U BUKUREŠTU

09.04.2019. 10:30

Glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH, Gordana Tadić, sudjeluje na 6. regionalnoj konferenciji posvećenoj temi „Zaštita kulturne baštine i neovisnost tužitelja“, koja se održava u Bukureštu, Rumunjska, u organizaciji Tužiteljstva Rumunjske pri Visokom kasacionom sudu pravde, te OIF-a i AIPPF-a.

 

GLAVNA TUŽITELJICA TUŽITELJSTVA BiH SUDJELUJE NA MEĐUNARODNOJ KONFERENCIJI  U BUKUREŠTU

Teme međunarodne konferencije odnose se na borbu protiv organiziranog kriminala, zaštitu kulturne baštine, te neovisnost tužitelja.

Na otvaranju konferencije, glavna tužiteljica Tadić prezentirala je izlaganje  u okviru međunarodnog panela, na kojem su izlaganja prezentirali  glavni tužitelj Rumunjske Augustin Lazar, glavni tužitelj Republike Slovenije Drago Šketa, glavni tužitelj Nansija (Francuska) i predsjednik AIPPF-a Frederic Fever, te ravnateljica Regionalnog ureda OIF-a za Središnju i Istočnu Europu Rennie Yotova.

Na međunarodnoj konferenciji sudjeluju predstavnici tužiteljstava i pravosuđa iz velikog broja zemalja iz cijelog svijeta, a na konferenciji je razgovarano i o temama koje se odnose na borbu protiv terorizma, financijske istrage i međunarodnu suradnju tužitelja i pravosuđa.

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba