Вијести

ОДРЖАН САСТАНАК СА КАНЦЕЛАРИЈОМ НОРДИЈСКЕ ПОЛИЦИЈСКО-ЦАРИНСКЕ САРАДЊЕ

29.03.2019. 15:30

Главна тужитељка Тужилаштва БиХ, Гордана Тадић, састала се са представницима Канцеларије Нордијске полицијско-царинске сарадње у Сарајеву, те разговарала са официром за везу ове канцеларије, г. Peterom Vallasteom, те његовим сарадником Алмиром Имамовићем.

ОДРЖАН САСТАНАК СА КАНЦЕЛАРИЈОМ НОРДИЈСКЕ ПОЛИЦИЈСКО-ЦАРИНСКЕ САРАДЊЕ

Главна тужитељка на састанку је представила институцију Тужилаштва БиХ, унутрашњу организацију и надлежности институције, као и до сада остварене резултате рада.

Канцеларија Нордијске полицијско-царинске сарадње дјелује у оквиру Амбасаде Краљевине Шведске у БиХ, те окупља полицијске и царинске институције из 5 нордијских земаља, а у сврху заједничког дјеловања са агенцијама за провођење закона у другим земљама, у борби против прекограничног криминала, организованог криминала, тероризма, кријумчарења и других кривичних дјела са међународним елементима.

Тужилаштво БиХ учествује у већем броју међународних операција, а у ранијем периоду реализоване су заједничке активности и сарадња и са нордијским земљама, највише са агенцијама за провођење закона Краљевине Шведске у неколико предмета.

На састанку је разговарано о могућностима што брже и ефикасније комуникације и сарадње између институција, а у сврху јачања владавине права.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba