Vijesti

ODRŽAN SASTANAK SA UREDOM NORDIJSKE POLICIJSKO-CARINSKE SURADNJE

29.03.2019. 15:30

Glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH, Gordana Tadić, sastala se sa predstavnicima Ureda Nordijske policijsko-carinske suradnje u Sarajevu, te razgovarala sa časnikom za vezu ovog ureda, g. Peterom Vallasteom, te njegovim suradnikom Almirom Imamovićem.

 

ODRŽAN SASTANAK SA UREDOM NORDIJSKE POLICIJSKO-CARINSKE SURADNJE

Glavna tužiteljica na sastanku je predstavila instituciju Tužiteljstva BiH, unutarnji ustroj i nadležnosti institucije, kao i do sada ostvarene rezultate rada.

Ured Nordijske policijsko-carinske suradnje djeluje u okviru Veleposlanstva Kraljevine Švedske u BiH, te okuplja policijske i carinske institucije iz 5 nordijskih zemalja, a u svrhu zajedničkog djelovanja sa agencijama za provedbu zakona u drugim zemljama, u borbi protiv prekograničnog kriminala, organiziranog kriminala, terorizma, krijumčarenja i drugih kaznenih djela sa međunarodnim elementima.

Tužiteljstvo BiH sudjeluje u većem broju međunarodnih operacija, a u ranijem razdoblju realizirane su zajedničke aktivnosti i suradnja i sa nordijskim zemljama, najviše sa agencijama za provedbu zakona Kraljevine Švedske u nekoliko predmeta.

Na sastanku je razgovarano o mogućnostima što brže i učinkovitije komunikacije i suradnje između institucija, a u svrhu jačanja vladavine prava.

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba