Вијести

ПРЕДЛОЖЕНА МЈЕРА ПРИТВОРА ЗА ОСУМЊИЧЕНОГ ЗА ОРГАНИЗОВАНИ КРИМИНАЛ И НЕОВЛАШТЕНИ ПРОМЕТ ОПОЈНИМ ДРОГАМА

29.03.2019. 14:49

Мјера притвора предложена је због опасности од бјекства те опасности да би боравком на слободи осумњичени могао ометати истрагу, прикривати доказе и вршити утицај на свједоке или саучеснике.

ПРЕДЛОЖЕНА МЈЕРА ПРИТВОРА ЗА ОСУМЊИЧЕНОГ ЗА ОРГАНИЗОВАНИ КРИМИНАЛ И НЕОВЛАШТЕНИ ПРОМЕТ ОПОЈНИМ ДРОГАМА

Тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ упутио је према Суду БиХ приједлог за одређивање мјере притвора за осумњиченог:

-      В.А. рођеног 1981. године.     

Наведени осумњичени, за којим је била расписана полицијска потрага, лишен је слободе јуче, а лишење слободе извршили су полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту-SIPA.

Осумњичени је под истрагом у оквиру предмета у којем је почетком ове године, на граничном прелазу Градишка, заплијењена камионска пошиљка опојне дроге „марихуана-сканк“ у количини од око 666 килограма, што је једна од највећих запљена опојне дроге у овој години.

У оквиру предмета раније су лишена слободе тројица осумњичених, тако да су са јучерашњим лишењем слободе лишене укупно 4 осумњиченa лица.

Мјера притвора предложена је из разлога описаних у члану 132. став 1. тачке а) и б) ЗКП-а БиХ, односно због опасности од бјекства осумњиченог, за којим се трагало неколико мјесеци, те опасности да би боравком на слободи осумњичени могао ометати истрагу, прикривати доказе, те вршити утицај на свједоке или саучеснике.

Приједлог притвора упућен је Суду БиХ.

 

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba