Vijesti

PREDLOŽENA MJERA PRITVORA ZA OSUMNJIČENOG ZA ORGANIZIRANI KRIMINAL I NEOVLAŠTENI PROMET OPOJNIM DROGAMA

29.03.2019. 14:49

Mjera pritvora predložena je zbog opasnosti od bjekstva te opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogao ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike.

PREDLOŽENA MJERA PRITVORA ZA OSUMNJIČENOG ZA ORGANIZIRANI KRIMINAL I NEOVLAŠTENI PROMET OPOJNIM DROGAMA

Tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog:

-      V.A. rođenog 1981. godine.     

Navedeni osumnjičeni, za kojim je bila raspisana policijska potraga, lišen je slobode jučer, a lišenje slobode izvršili su policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu-SIPA.

Osumnjičeni je pod istragom u okviru predmeta u kojem je početkom ove godine, na graničnom prelazu Gradiška, zaplijenjena kamionska pošiljka opojne droge „marihuana-skank“ u količini od oko 666 kilograma, što je jedna od najvećih zapljena opojne droge u ovoj godini.

U okviru predmeta ranije su lišena slobode trojica osumnjičenih, tako da su sa jučerašnjim lišenjem slobode lišene ukupno 4 osumnjičene osobe.

Mjera pritvora predložena je iz razloga opisanih u članu 132. stav 1. tačke a) i b) ZKP-a BiH, odnosno zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog, za kojim se tragalo nekoliko mjeseci, te opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogao ometati istragu, prikrivati dokaze, te vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike.

Prijedlog pritvora upućen je Sudu BiH.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba